Make your own free website on Tripod.com

 

 

 


- Zanima me filozofija, npr. Nietzsche in Heidegger.

- Branje. Moje prvo čtivo so bili stripi Miki Mustra, ki sem jih brala družno z bratom, bratrancem in sestrično. Vsak izvod sem prebrala tolikokrat, da sem ga skorajda znala na pamet. Kakšna žalost, ko je Miki na zadnji platnici "Hiše duhov" objavil, da je to njegov zadnji strip! V osnovni šoli sem bila navdušena nad kavbojskimi romani, npr. tistimi Zane Greya. Kot otroka me je čudilo vesolje, in to je najbrž razlog, da sem že takrat začela brati znanstveno fantastiko in kar nekajkrat prebrala knjigo Eko-Eko Hrvoje Hitreca, ki so po prodajali takrat po šolah. Kasneje, v srednji šoli, sem začela brati klasike, kar po vrsti -od Odiseje preko Don Kihota in Božanske komedije do Ruskega realizma in naprej... Najbolj všeč so mi bili Franz Kafka, Gabriel Garcia Marquez, Fjodor Dostojevski, Hermann Hesse..., od pesnikov pa Rilke. Od novejše literature pa Douglas Adams s svojim Avtoštoparskim vodnikom po galaksiji in Tolkien (Hobbit in Gospodar prstanov).

Tukaj je nekaj več kot 300 knjig, ki sem jih prebrala.

Najbolj všeč so mi bili naslednji filmi: The Cube, Blade runner, The Godfather, Dom za obešanje, Modra, Memento, Pi, The hours. Nasmejem se ob gledanju Seinfelda in TV Total s Stefanom Raabom.

Najraje poslušam eksperimentalne glasbene skupine, kot npr. Tiamat, Diary of dreams, Tristania, Nightwish, Within temptation, Pixies in Sonic Youth, Thiresias, Synthesis. Tukaj je ena pesem od My dying bride.

- Igre. Najraje imam FRP-je (fantasy role playing), za katere me je pred leti navdušil fant. Tako sem igrala Ultimo underworld 1 in 2, Pagan, Baldur's gate, The torment. Od pustolovščin pa Kyrandija, Tex Murphy, Gabriel Knight... Aja, da ne pozabim Heroes of Might and Magic 3, strategijo, s katero sem bila nekaj let zasvojena (igrala sem za lestvico v večigralnem načinu preko interneta in sestavila nekaj zemljevidov za igro!).

-Moje ime na netu je Taisha. Tukaj je moja slika.

Domov

crta Nekaj malega o meni
Nekaj zanimivih slik
Forum POLEMOS
Zanimive povezave
  blank